Reklama
  • Piątek, 29 maja 2015 (13:00)

    Jajeczna frittata z makaronem

Składniki: pół op. makaronu spaghetti, 5 jajek, pomidor, 2 łyżki majonezu, kulka sera mozzarelli, po pół łyżeczki pieprzu, soli, oregano i bazylii

1. Makaron spaghetti wrzuć do wrzącej, lekko osolonej wody. Gotuj na półtwardo ok. 10 minut. Odcedź.

Reklama

2. Pomidor umyj, pokrój w drobną kostkę. Jajka roztrzep z majonezem. Dodaj pomidor, pieprz, sól, ore gano i bazylię, wymieszaj. Sosem zalej makaron, dobrze wymieszaj, aż cały makaron połączy się z jajkami.

Okrągłą formę o średnicy ok. 20 cm posmaruj tłuszczem (np. margaryną). Włóż masę makaronową. Kulkę mozzarelli pokrój na plasterki, ułóż na wierzchu. Zapiekaj 15-20 minut w temp. 180°C.

Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,90 zł.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:Frittata | makaron

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: 4 jajka • puszka pomidorów krojonych w kostkę • 2 cebule • 2 czerwone papryki • żółta papryka • 2 ząbki czosnku • szczypta suszonej bazylii • szczypta słodkiej czerwonej... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.