Reklama
  • Poniedziałek, 29 lutego 2016 (14:00)

    Jajko w parówce

Składniki na 2 porcje: ■ 2 parówki cielęce ■ 2 jajka ■ łyżka masła ■ łyżka oliwy ■ sól ■ pieprz ■ ostra papryka ■ koperek lub szczypiorek do posypania. Dodatkowo: ■ kajzerka ■ pomidor ■ cebula ■ sałata.

Przygotowanie:

Reklama

➊ Na patelni teflonowej rozgrzej masło z oliwą.

➋ Surowe parówki przekrój wzdłuż na pół, pozostawiając całą końcówkę ok. 1,5 cm (uważaj, by nie pękły).

➌ Tak przygotowaną parówkę zwiń w kształt serca i zepnij wykałaczką.

➍ Podsmaż z jednej strony, przewróć na drugą i wbij jajko. Dopraw.

➎ Gotową potrawę posyp zieleniną i serwuj w towarzystwie pieczywa z warzywami.

➜ Przygotowanie: 15 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 190

Sandra Siebert z Lubonia

Super TV
Więcej na temat:jaja | Lorie | Sandra Cretu | Goto

Zobacz również

  • Składniki: 2 jajka, kilka liści roszponki, pół ogórka, pół pęczka rzodkiewek, 6 tostów pszennych, 5 dag serka śmietankowego (lub innego do smarowania), sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.