Reklama
  • Środa, 11 września 2013 (11:00)

    Jajko ze smażonymi parówkami i żurawiną

Składniki: 20 dag parówek, 6 jajek, kilka gałązek natki pietruszki, pieprz, sól, po szczypcie tymianku, oregano, curry, 3 dag suszonej żurawiny, pomidor, olej.

Parówki obierz z osłonek, pokrój w kostkę. Na patelnię wlej 2 łyżki oleju i obsmaż parówki na rumiano.

Reklama

Oprósz tymiankiem, oregano, curry, dodaj obranego, pokrojonego pomidora i duś chwilę. Wsyp posiekaną natkę i jeszcze raz lekko podsmaż.

Na drugą patelnię wlej trochę oleju, rozgrzej, wbij jajka. Posyp curry, żurawiną i smaż, aż białka się zetną. Oprósz solą oraz pieprzem.

Jajka rozłóż na talerzach. Obłóż smażonymi parówkami. Podaj na gorąco z ziemniakami lub pieczywem.

Zamiast parówek możesz wykorzystać inną tanią kiełbasę lub resztki dowolnej wędliny.

Czas przygotowania 20 min. Ilość porcji 3. Cena za porcję 1,40 zł.

Przepis przysłała Aneta Gorowa ze Świebodzina.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:jaja | przepis | aneta | PARTEX

Zobacz również

  • Składniki na 4-6 porcji: 40 dag bobu,10 dag wędzonego łososia,8 jajek,150 ml śmietanki kremówki 30 proc., 1-2 ząbki czosnku, 5 łodyżek koperku, 15 dag serka kremowego (śmietankowy lub z ziołami),1... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.