Reklama
  • Środa, 12 lipca 2017 (08:00)

    Kolorowe kanapeczki

Składniki: 2 jajka, kilka liści roszponki, pół ogórka, pół pęczka rzodkiewek, 6 tostów pszennych, 5 dag serka śmietankowego (lub innego do smarowania), sól, pieprz.

1 Jajka wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj na twardo. Ostudź w zimnej wodzie, obierz ze skorupek, a następnie pokrój w plasterki. Roszponkę opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Oderwij korzonki.

2 Wyszoruj starannie połówkę ogórka, pokrój go w plasterki. Rzodkiewki oczyść, opłucz, odetnij korzonki i ogonki. Pokrój w plasterki. Kromki pieczywa tostowego opiecz w tosterze, zrumień na suchej patelni lub w piekarniku.

Reklama

3 Każdą kromkę posmaruj serkiem śmietankowym (lub innym). Układaj kolejno listki roszponki, plasterki ogórka i rzodkiewek oraz jajka. Każdą warstwę oprósz solą i pieprzem. Ozdób resztą roszponki.

czas ok. 20 min; porcja – 90 kcal, cena 1,30 zł

Świat kobiety

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 400 g fileta z kurczaka ● bagietka ● nieduża czerwona papryka ● 300 g pomidorków cherry ● 75 g liści szpinaku ● 1/2 słoiczka zielonego pesto ● 100 g sera grana padano ●... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.