Reklama
  • Piątek, 26 lutego 2016 (09:05)

    Pasta do chleba z pomidorami

Składniki: ugotowana marchewka, pietruszka, seler (mogą być z rosołu lub bulionu) – przestudzone ●1/3 szkl. przecieru pomidorowego (najlepiej domowego, ale może być również kupny) ●1/2 słoika osączonych suszonych pomidorów ●opcjonalnie garść orzechów nerkowca ●bazylia ●sól ●ksylitol (szczypta – do posłodzenia zamiast cukru) ●1-2 łyżki oleju ●pomidor i natka do dekoracji.

Reklama

1 Wszystkie warzywa z bulionu pokrój na mniejsze kawałki i zmiksuj z suszonymi pomidorami oraz przecierem na gładką masę (jeśli chcesz, możesz dodać także orzechy nerkowca – pasta będzie bardziej treściwa).

2 Do masy dodaj przyprawy i olej, ponownie krótko zmiksuj. Pastę rozsmaruj na kanapkach (świetnie smakuje z ciemnym, pełnoziarnistym pieczywem). Kanapki udekoruj kawałkami pomidora i świeżo posiekaną natką pietruszki.

Świat kobiety
Więcej na temat:pasta | pasta do chleba | z | pomidor | pasty do chleba

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● długa bagietka, 400 g pieczarek, 2 łyżki masła, 2 cebule, 200 g żółtego sera, łyżeczka suszonego oregano, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia cebuli i pieczarek. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.