Reklama
  • Piątek, 26 lutego 2016 (09:05)

    Pasta do chleba z pomidorami

Składniki: ugotowana marchewka, pietruszka, seler (mogą być z rosołu lub bulionu) – przestudzone ●1/3 szkl. przecieru pomidorowego (najlepiej domowego, ale może być również kupny) ●1/2 słoika osączonych suszonych pomidorów ●opcjonalnie garść orzechów nerkowca ●bazylia ●sól ●ksylitol (szczypta – do posłodzenia zamiast cukru) ●1-2 łyżki oleju ●pomidor i natka do dekoracji.

Reklama

1 Wszystkie warzywa z bulionu pokrój na mniejsze kawałki i zmiksuj z suszonymi pomidorami oraz przecierem na gładką masę (jeśli chcesz, możesz dodać także orzechy nerkowca – pasta będzie bardziej treściwa).

2 Do masy dodaj przyprawy i olej, ponownie krótko zmiksuj. Pastę rozsmaruj na kanapkach (świetnie smakuje z ciemnym, pełnoziarnistym pieczywem). Kanapki udekoruj kawałkami pomidora i świeżo posiekaną natką pietruszki.

Świat kobiety
Więcej na temat:pasta | pasta do chleba | z | pomidor | pasty do chleba

Zobacz również

  • Składniki: 2 ugotowane buraki, 1 pomarańcza, 1 łyżka miodu, 1 bakłażan, 2 ząbki czosnku, 1 garść listków rukoli, po 2 łyżki majonezu i śmietany, 6 dużych bułek z otrębami, sól, pieprz, 1... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.