Reklama
  • Piątek, 26 lutego (09:05)

    Pasta do chleba z soczewicy

●3 cebule ●5 pieczarek ●1,5 szklanki soczewicy ●czosnek (do smaku) ●imbir (mielony lub świeży tarty, do smaku) ●czarnuszka, ewentualnie majeranek ●sól, pieprz ●olej.

1 Soczewicę ugotuj do miękkości (może nawet zacząć się rozpadać). Pokrojone cebule podsmaż na oleju. Do cebuli dodaj obrane lub dokładnie umyte pieczarki i smaż, aż zmiękną. Pod koniec smażenia dodaj imbir (mielony lub świeży), czosnek przeciśnięty przez praskę.

Reklama

2 Połącz jeszcze ciepłą soczewicę z zawartością patelni i zblenduj. Dodaj czarnuszkę i ewentualnie majeranek. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj na grzankach lub zwykłym pieczywie (możesz dodatkowo posypać czarnuszką).

Świat kobiety
Więcej na temat:pasta | pasta do chleba | z | pasty do chleba

Zobacz również

  • Składniki: ugotowane marchewka, pietruszka, seler l przecier pomidorowy, pół słoika suszonych pomidorów bez zalewy, garść orzechów nerkowca, bazylia, szczypta cukru, 2 łyżki oleju, sól więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.