Reklama
  • Piątek, 26 lutego (09:05)

    Pasta do chleba z soczewicy

●3 cebule ●5 pieczarek ●1,5 szklanki soczewicy ●czosnek (do smaku) ●imbir (mielony lub świeży tarty, do smaku) ●czarnuszka, ewentualnie majeranek ●sól, pieprz ●olej.

1 Soczewicę ugotuj do miękkości (może nawet zacząć się rozpadać). Pokrojone cebule podsmaż na oleju. Do cebuli dodaj obrane lub dokładnie umyte pieczarki i smaż, aż zmiękną. Pod koniec smażenia dodaj imbir (mielony lub świeży), czosnek przeciśnięty przez praskę.

Reklama

2 Połącz jeszcze ciepłą soczewicę z zawartością patelni i zblenduj. Dodaj czarnuszkę i ewentualnie majeranek. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj na grzankach lub zwykłym pieczywie (możesz dodatkowo posypać czarnuszką).

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag szpinaku, po 1 strąku żółtej i czerwonej papryki, 1 cebula, 8 jajek, 1/3 szklanki mleka, 4 łyżki mąki, 5 dag startego żółtego sera, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, masło więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.