Reklama
  • Piątek, 29 stycznia (14:05)

    Pasta śniadaniowa z kaszy jaglanej

• 250 g kaszy jaglanej • 100 g suszonych pomidorów • 2 łyżki oleju z pomidorów • 1/2 łyżeczki wędzonej suszonej papryki • chili i pieprz do smaku • sól do smaku

Kaszę dokładnie wypłucz w zimnej wodzie, by pozbawić ją goryczki. Możesz ją też moczyć przez 1 godzinę w zimnej wodzie. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy przez 15 minut. Odstaw jeszcze na 10 minut, by doszła. Ugotowaną zmiksuj z pozostałymi składnikami na gładką masę, np. blenderem. Podawaj z chlebem, przechowuj w lodówce.

Reklama

• 30 minut • dla 4 osób • cena 6 zł

Show
Więcej na temat:pasta | z

Zobacz również

  • Składniki: 1 średni bakłażan, oliwa, garść listków rukoli, sól, garść pomidorków koktajlowych, 1 łyżeczka jasnego octu balsamicznego, musztarda, 2 dag parmezanu, 1 bagietka korzenna, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.